Cum vrem să îmbunătățim lumea

Credem că lumea în care trăim și muncim ar fi un loc mult mai bun dacă angajații ar fi mulțumiți și implicați în munca lor iar leaderii ar conduce prin facilitare or nu prin presiune.

Dacă lumea ar conștientiza că leaderii sunt cei care înteleg să servească binelui și intereselor grupului, or nu a-și exercita puterea în orice situație. Dacă lumea ar comunica onest, simplu, direct și clar, fără prejudecăți, frustrări și griji.

Suntem aici și facem aceste seminarii pentru a schimba felul cum lumea muncește. Și pornim de la leadership.

Cum facem asta?

Nimic nu te schimbă mai tare decât o experiență pozitivă, puternică, revelatoare. Nicio carte nu te învață și niciun profesor nu îți predă la fel de bine cum o faci chiar tu cand alegi să fii implicat într-o experiență.

Asa ca am ales calea schimbării prin experiență, și ce altă metodă mai bună decât caii? Caii care sunt alături de oameni de mii de ani, care ne-au servit și ne-au ajutat de-a lungul secolelor, caii care ne vindecă de probleme emoționale adânci. Tot ei, reușesc să ne arate ce înseamnă leadershipul, echipa, inteligența emoțională, integritatea și onestitatea.

Dovedită în numeroase studii și susținută de psihologi, educația cu ajutorul cailor capătă tot mai mult teren în rândul trainingurilor de business și leadership din întreaga lumea. Horse Eye este membră a EAHAE (International Association for Horse Assisted Education)

Viziunea noastră despre leadership: generozitate

Un leader generos se așteaptă ca oamenii să acționeze cu bună intenție. Adevarată generozitate încurajează un răspuns la fel de generos.

Generozitatea nu este neapărat despre bani. Adesea leaderii confundă generozitatea cu a da bani, măriri de salariu, bonusuri, acțiuni, etc. Nimeni nu va refuza banii oferiți, dar mai mulți bani nu motivează decât până la un anumit nivel.

Un leader generos oferă oamenilor ceea ce doresc într-adevăr: cunoștințe, putere, informație, încredere, incurajare, responsabilitate și autonomie.

Și poate cel mai important, un leader generos dă oamenilor încredere; pornește de la premiza că oamenii săi vor să muncească cu pasiune înspre rezultate benefice pentru ei personal dar și pentru companie.

Responsabilitatea noastră față de viitorii leaderi

Horse Eye sustine educația. Pentru că numai prin educație, orice interacțiune și creație umană poate deveni mai bună. Susținem prin voluntariat proiectul cel mai curajos și de anvergură - AVE România, Asociația pentru Educație prin Valori.

 

Cine suntem?

George

Corporate executive, Appreciative Inquierer, Leadership Explorer, Horse Enthusiast, Certified Trainer

Candva am fost fizician; fizica ne spune cand si unde a inceput universul, dar nu ne spune mare lucru despre comportamentul oamenilor. Dupa asta am condus oameni in organizatii mari, am luat decizii si am ajutat pe altii sa ia decizii, am descoperit slabiciunile si puterea oamenilor din corporatii. Ceva mai tarziu m-au descoperit caii si m-au invatat ce inseamna sa fii present, sa fi autentic si generos si modest, m-au invatat tot ceea ce nu m-au invatat scolile prin care am trecut in Romania si in alte tari. Si mai ales m-au invatat ca mai important decat ceea ce stii este ceea ce simti. Acum trei ani am pus impreuna ceea ce stiu despre oameni si organizatii cu pasiunea pentru cai si impreuna cu Corina am creat Horse Eye. La Horse Eye caii ii invata pe oameni cum sa conduca. Oamenii nu uita. Eu doar traduc ce spun caii.

Caii schimba vieti, le dau oamenilor incredere si respect de sine.

În decursul celor peste 15 ani petrecuți în diferite poziții de management, am coordonat numeroase echipe, m-am aflat frecvent în postura de a lua decizii, dar am avut și oportunitatea de a lucra cu diferite tipuri de lideri, de a-i cunoaște și de a-i observa îndeaproape. Am fost trainer pentru diferite categorii profesionale, pe aspecte legate de gândire critică, rezolvare eficientă a problemelor, project și program management. Acest drum m-a adus la concluzia că valorile și comportamentul de leadership cântăresc mai mult decât competențele tehnice, într-o organizație.

Pornind de la această premisă și fiind inspirat de pasiunea și respectul pentru cai,  am găsit o modalitate inedită de a învăța oamenii din organizații să devină lideri autentici: educația asistată de cai. În 2013, împreună cu Corina, am creat Horse Eye, un cadru în care îmbin cunoștințele despre leadership și organizații cu pasiunea pentru cai. Pentru ca prin "ochii calului" ne putem redescoperi ca oameni dar si ca profesionisti in business.

Corina

Entrepreneur, Leadership Explorer, Horse Enthusiast, Certified Trainer

Sunt un om liber. M-am simtit asa intotdeauna, dar probabil pentru oamenii din jur a fost mai evident cand am devenit antreprenor. Am inceput prima mea afacere in 2003, dupa o experienta profesionala de 5 ani in domeniul hotelier.  In mai putin de un an am deschis si inchis o firma, am avut experienta asocierii, am dezvoltat o afacere intr-un domeniu nou, atat pentru mine cat si pentru piata, am facut investitii, am angajat si instruit angajati, am vandut contributia mea in firma, am negociat cu avocati, am invatat legile fiscale etc. Pe scurt am trait pe pielea mea ca “ce nu te omoara te face mai puternic”.

Nu am avut nici mentori si nici alte modele de la care “sa prind meseria”. In 2004, cand am deschis agentia Take 1 nu erau prea multe companii care organizau evenimente corporate. Asta m-a ajutat si mi-a permis sa invat experimentand. Am realizat atunci ca motivatia mea personala este sa ofer oamenilor experiente care sa le transmita emotie, schimbare si trairi speciale, in afara vietii lor de zi cu zi.

Cand am intalnit caii, am inteles ca si ei descopera lumea prin emotie. Tocmai asta ii face atat de speciali si invatam atat de mult interactionand cu ei. Caii nu te judeca, nu te constrang, nu te resping si stiu intotdeuna cine esti. Ei percep starea si intentiile noastre instantaneu si ne reflecta caracterul si actiunile asemeni unor oglinzi. Caii simt daca esti fericit, trist, nesigur, increzator, in armonie sau neimplint si daca le oferi suficient timp si incredere te ajuta sa te regasesti. Nu poti face un cal sau un alt suflet sa te urmeze daca nu stii cine esti, unde mergi si ce-ti doresti. In lumea actuala in care suntem bombardati de atatea informatii despre “cum e mai bine pentru tine” ne e din ce in ce mai greu sa facem alegerile potrivite si sa traim fericiti cu alegerile noastre. Caii ne pot oferi un moment de liniste, in care sa ascultam vocea noastra autentica si sa descoperim, fiecare pentru el, acel lucru aparte pe care il avem si ni-l putem insusi ca pe al saselea simt care ne face fericiti