Află cum să îți motivezi echipa astfel încât aceasta să susțină schimbarea

Fie că vorbim de schimbarea sistemului de ERP al organizației, de un nou model de customer service sau o simplă relocare a sediului companiei, cuvântul “schimbare” aduce cu el teama de necunoscut, neîncredere, inerție, opoziție. Și invariabil, proiecte eșuate. Dealtfel, studii recente arată că doar 49% dintre proiectele de schimbare isi ating obiectivele.

Dar dacă ar exista o cale mai ușoară? Cât ar valora aceasta pentru tine?

Un PowerPoint nu a motivat niciodată pe nimeni!

Calea ușoară este întodeauna cea care îi face pe oameni să fie implicați emoțional.

Ca să conduci o schimbare ai nevoie să implici atât raționalul cât și emoțiile oamenilor. Raționalul este de obicei bine reprezentat prin strategii, economii de cost și analize, dar emoționalul - de ce e bine sa facem “schimbarea” este deseori reprezentat de un PowerPoint! Or doar emoțiile puternice și pozitive pot mișca cu adevărat proiectele.

Scopul acestui seminar Horse Eye este tocmai identificarea acestei căi mult mai ușoare pentru tine: obținerea atașamentului emoțional al angajaților în procesul schimbării.

Vezi cum percep angajații schimbarea și cum o percep cei ce o inițiază

Ce vei descoperi împreună cu echipa în acest seminar?

  • “Calea ușoară” pentru schimbarea rapidă și eficientă în orice tip de proces;
  • Cum să transformi perspectiva negativă asupra schimbării - cea de teamă, inerție, apatie sau opoziție în speranță, urgență, solidaritate și cooperare'
  • Cum să puneți accentul pe ceea ce este pozitiv și funcționează deja și ajută în procesul schimbării, versus concentrarea pe elementele negative ce trebuie reparate sau rezolvate;
  • Cum să planifici și să prioritizezi procesele ce funcționează, astfel încât schimbarea să vină din interior, nu din partea unor factori externi.
  • Cum să generezi atașamentul emoțional pozitiv față de schimbare, indiferent de tipul și de magnitudinea schimbării.
  • Cum să pui bazele unei culturi oranizaționale pozitive, ce energizează oamenii și le ridică spiritul .

Fundamentele seminarului: emoțiile & Appreciative Inquiry

Învățarea prin experiența directă cu caii și implicarea emoțională

În toate seminariile noastre - tot ceea ce "înveți" - de fapt experimentezi, trăiești. Și dacă trăiești, inevitabil vei avea parte de emoții puternice mai ales în preajma facilitatorilor noștri impresionanți de 500kg: caii.

Emoțiile au numeroase beneficii printre care faptul că ceea ce simți nu uiți și vei fi mereu capabil să rememorezi și să utilizezi acele învățăminte pe viitor.

Un alt beneficiu este faptul că facilitatorii noștri, caii, vor juca rolul echipei de proiect, al șefilor, al subalternilor - deci exercițiile sunt mulate pe situațiile reale din birou, nu pe case-study-uri sau situații ipotetice.

Mai multe despre rolul emoțiilor și memorie

Aplicarea metodologiei AI

Appreciative Inquiry este un model de analiză și de luare a decizilor pentru realizarea schimbărilor strategice la nivelul companiilor. Acest model, spre deosbire de alte metodologii ce pun accentul pe indentificarea și rezolvarea problemelor, se concentrează pe descoperierea în cadrul echipei a punctelor forte, pe baza cărora echipa construiește un viitor ideal. Pornind apoi de la acest ideal comun, echipa conturează drumul de parcurs până în acel punct.

Beneficiul major al AI este faptul că oamenii creează schimbarea și prin urmare vor susține necondiționat ceva ce au creat ei înșiși.  Vor avea ownership-ul proiectului și vor da dovadă de leadership personal.

Citește mai multe despre Appreciative Inquiry

Vezi ce spun alți leaderi ce au condus proiecte de schimbare organizațională

caret-down caret-up caret-left caret-right

Mi-a plăcut faptul că experiența a fost foarte practică, fără multă teorie și slide-uri. (..) Seminarul a fost la obiect și cu efect maxim. Mulțumesc”

Anda Păsteanu,  Sef Departament Dezvoltare

BCR Asigurări

Un seminar special, util și chiar necesar atât la nivel de individ în general cât și la nivel de "conducător" care e în plus responsabil pentru starea și performanța la munca a altora. Horse Eye îți facilitează într-un mod special o întâlnire consistentă cu tine însuți.

Raluca, Senior Transversal Project Manager in multinational company

Un program unic, inovator, care mi-a deschis noi perspective asupra stilului propriu de leadership, de team work și despre cai, un subiect total necunoscut până acum. Felicitări echipei Horse Eye!

Cristian Ionescu

Country Manager, Expense Reduction Analysts

Expense Reduction Analysts Expense Reduction Analysts