Află lucuri fundamentale despre cum poți conduce proiectele spre success în 99% din cazuri. 

Proiectele eșuează. Depăsesc bugetul, nu livrează ceea ce s-a prevăzut inițial. Eșecul acestora impactează negativ toți membri echipei de proiect dar și organizația, dincolo de potențialul nerealizat al proiectului. De ce eșuează proiectele știm, există mii de pagini de studii în acest sens. Dar de ce au succes proiectele? Aceasta este întrebarea pe care o relevăm seminar-ul The Secret Anatomy of Projects.

De ce au succes proiectele?

Știi cu siguranță că cele trei variabile definitorii pentru un proiect sunt costul, orizontul de timp și livrarea obiectivului. Prin urmare, metodologiile de Project Managment - Waterfall, Agile, Six Sigma sau Lean Managment - toate, sunt puse deasupra și înaintea nevoilor oamenilor. Cumva, uităm că oamenii sunt cei care fac proiectele să se întâmple și tot oamenii vor beneficia de acestea. 

Or, conform Standish Group - Top 3 cei mai importanți factori ce contribuie la succesul unui proiect sunt cei care depind de oameni 100%:

  • implicarea lor emoțională
  • suportul top-managment-ului
  • cerințe clare

Seminarul nostru tehnic de project management tratează tocmai aceste probleme pe care nu le vei găsi în nicio metodologie de project managment, dar care asigură succesul tuturor proiectelor într-o foarte mare măsură.

Calul este echipa ta, iar obstacolele sunt proiectele. Observă care sunt rolurile în proiect.

Concepte din curricula seminarului

99% succes

Care sunt factorii ce asigură succesul proiectelor, indiferent de metodologia de proiect aleasă.

Cerințe clare

Cum să faci diferența între ceea ce spun oamenii că îsi doresc de la un proiect și ceea ce au, de fapt, nevoie.

Rezistența emoțională

Cum îți revii după un eșec al proiectului, cum te concentrezi pe partea pozitivă și cum continui - prin managementul emoțiilor în fața stresului.

Implicarea emoțională

Cum să implici emoțional oamenii în proiect, astfel încât dedicarea și suportul lor să fie maxim, indiferent de obstacole.

Suportul executivilor

Cum să atragi și să menții viu suportul echipei de top-management pe tot parcursul proiectului.

Metodologii multiple

Cum să conduci un portofoliu de proiecte cu metodologii multiple. Cum conciliezi vizunea Waterfall a top-managment-ului cu viziunea Agile a echipei de IT.

Psihologia proiectelor

Cum să înțelegi psihologia membrilor echipei de proiect, astfel încât să îi conduci spre succes.

Adaptarea din mers

Cum să menții un cadru de proiect - flexibil, pro-activ, adaptat mediului de business tot mai dinamic ce impune schimbări frecvente.

Vezi ce spun participanții la seminar

Raiffeisen Bank

În primul rând, o experiență personală inedită. Ca analogie cu mediul profesional, uneori nu vezi lucururi foarte simple și evidente. Seminarul te ajută să vezi cum astfel de lcuuri pe care nu le mai observi, te ajută sau te împiedică să îți atingi obiectivele. Întelegi importanța tuturor manierelor de comunicare și nevoia de claritate, a ta și a celor din echipă.

Ștefania, Raiffeisen Bank

DLA Piper

A fost ceva total diferit față de așteptările inițiale. Am învățat cat e de important să fii clar și hotărât în comunicare pentru a duce la capăt proiectele.

Diana Ristici, Senior PSL

A&D Pharma

Am crezut că nu mai am de învățat mare lucru (am 46 de ani...) dar asăzi am constatat că m-am înșelat. Nu m-am așteptat la perspectiva asta, deși le vorbesc întotdeauna colegilor mei de "perspective"...Mulțumesc cu M mare!

George Zafton, Sales Manager, A&D Pharma